100%
prikkelvrij

Omdat bij MOES. genieten altijd op nummer één staat willen we dat iedereen, maar dan ook echt iedereen mee kan doen. Daarom zijn onze toetjes 100% prikkelvrij en dat is uniek! Daarmee bedoelen we dat ons product vrij van allergenen* is. Zo laten we zien dat het ook anders kan, zonder in te leveren op smaak. Want MOES. producten zijn simpelweg om van te watertanden

Dat kan
Anders

Een allergeen is een stof welke allergische reacties oproept bij mensen die daarvoor gevoelig zijn. Europese wetgeving heeft veertien stoffen als allergeen benoemd, er zijn er veel meer maar dit zijn de meest voorkomende en gereguleerd bij wetgeving:

Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe/ kamut), Schaaldieren, Eieren, Vis, Pinda, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten), Selderij, Mosterd, Sesamzaad, Zwaveldioxide en sulfiet bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter, Lupine en Weekdieren.

Omdat ons voedselsysteem tegenwoordig is ingericht op zwaar bewerkte, samengestelde, producten zijn allergenen steeds meer aan de orde van de dag. Ook kampen onze jonge generaties steeds vaker met glutenintolerantie of hypergevoeligheid. Hierdoor moet in een gezin of in een groep vaak rekening worden gehouden met een bepaald allergeen. Dat kan anders dachten wij bij MOES. Wij streven er na dat iedereen mee kan doen en willen we niemand buiten sluiten. *Daarom zijn al onze toetjes allergenen vrij ontwikkeld. Dit betreft enkel de 14 allergenen die door de Europese unie als allergeen zijn bestempeld.

Gluten &
Lactose vrij

Toetjes zijn van oudsher echt zuivelproducten, vaak bereidt met melk/room en eieren. Daarnaast komen gluten vaak voor in allerlei voedingsmiddelen. Gluten is een eiwit afkomstig van specifieke granen. Omdat MOES. volledig plantaardig is en we geen gebruik maken van glutenbevattende granen is ons toetje zowel gluten als lactose vrij.

Wij bij MOES. gaan daarom voor 100% prikkelvrij! Zo laten we zien dat het ook anders kan zonder in te leveren op smaak want onze MOES. producten zijn simpelweg om te van te watertanden..

Direct naar
Instagram

Lekker
luchtig

MOES. wordt lokaal en kleinschalig gemaakt en zit daarnaast vol met echte ingrediënten.

Al onze toetjes zijn vrij van allergenen, zo sluiten we niemand buiten en kan iedereen mee genieten.

Al onze toetjes zijn plantaardig en dus lekker Vegan.

Onze plantaardige toetjes zitten bomvol met écht fruit. Zo houden we de smaak lekker vers en fruitig.